Igiena oro-dentara

 O buna igiena oro - dentara

O buna igiena orala este importanta pentru sanatatea dumneavoastra. Dincolo de estetica, ingrijirea cavitatii bucale si a dintilor in fiecare zi ajuta la prevenirea multor probleme de sanatate.

  • Cariile dentare apar datorita eroziunii tesutului dentar din cauza pierderii de minerale. Acest proces este cauzat de bacteriile din placa dentara care transforma zaharurile din alimente in acizi. O buna igiena orala va asigura ca placa dentara este redusa la minim.
  • Gingivita sau inflamatia gingiilor afecteaza intre 50 si 90% din populatie. Aceasta este, de asemenea, cauzata de bacteriile din placa bacteriana si determina gingii rosii si usor tumefiate (umflate) precum si singerarea in timpul periajului dentar. Din fericire, gingivita este reversibila. In schimb, in absenta tratamentului, aceasta poate evolua spre parodontopatie. In aceasta etapa, infectia se raspindeste la tesuturile din jurul dintelui. Dintele isi pierde stabilitatea si in cele din urma cade.
  • Bacteriile din placa dentara pot ajunge de asemenea si in fluxul sanguin si pot provoca infectii mai grave, in functie de localizare : endocardita infectioasa care afecteaza valvele cardiace, artrita, infectii ale rinichilor, etc.

Mai multe studii au aratat ca periutele de dinti electrice indeparteaza mai mult din placa bacteriana decit periutele de dinti manuale.

Omron va ofera o gama completa de periute elctrice folosind una din cele mai avansate tehnologii pentru a invinge placa bacteriana.

Click aici pentru a vizualiza intreaga gama de periute electrice Omron

Sfaturi de utilizare

Periati dintii in fiecare zi, daca se poate si de doua - trei ori/zi, de preferinta cu ajutorul unei periute electrice
Alegeti o pasta de dinti fluorurata
Inlocuiti capul periutei la cel putin trei luni sau atunci cind este uzata
Nu fumati si limitati consumul de alcool
Vizitati medicul stomatolog cel putin o data/an
Limitati consumul de dulciuri sau bauturi acide
Motivati copii dumneavoastra sa adopte o igiena orala buna